Utvalgt bilde Trender innen hotellferie - Trender innen hotellferie

Hotellferie er mye mer variert i dag enn tidligere, og du kan for eksempel kombinere hotell med camping eller velge unike hoteller med sin særegne stil.

Glamping

Glamping er den perfekte kombinasjonen av camping og hotellferie. Du overnatter i telt, men disse teltene er innredet som hotellrom, og du får roomservice og kan spise mat på egne spisesteder.

Post bilde Trender innen hotellferie - Trender innen hotellferie

Teltene er oppvarmet og gir deg en herlig frihet samtidig som alt du trenger er lett tilgjengelig. Mange steder i Norge tilbyr glamping, og denne trenden har virkelig tatt av i det siste.

Landskapshotell

Hvis du vil oppleve fin natur, uten at hotellet ligger der som en diger kloss midt i alt det vakre, bør du velge et landskapshotell. De fleste landskapshotell er bygd slik at de skal passe fint inn i landskapet, uten å virke fremmede eller ødeleggende.

Noen landskapshotell kan være nesten usynlige i landskapet, og de har naturligvis alltid en fantastisk utsikt fra alle rom. Perfekt for deg som elsker naturen. Et landskapshotell kan også hylle det hverdagslige kulturlandskapet.

Hotell for ulike behov

Det finnes et hotell for alle. Familiehoteller er en suksess for barnefamiliene, mens voksne kanskje heller vil besøke et gourmethotell eller et romantisk overnattingssted. Kunsthoteller er også spennende, mens de som gjerne vil ut i naturen kanskje velger et skihotell eller et fjellhotell. Skal du skjemme deg bort, passer det kanskje bedre med et spahotell. Mulighetene er i hvert fall mange.

Temahotell

Temahotell er ennå ikke like vanlig i Norge som i mange andre land, men denne trenden er likevel i ferd med å dukke opp. Det finnes ingen grenser for hvilket tema et hotell kan være basert rundt.

De mest kjente temahotellene i Norge er nok de som ligger i eller ved store dyreparker eller fornøyelsesparker, men i andre land finnes det også hoteller basert på spøkelsestema, UFO-tema og lignende.

Japan og USA er de virkelig store på temahotell. I Japan finner du for eksempel Godzilla hotell eller plassbesparende kapselhoteller for den som bare trenger en seng for natten. Temahoteller kan være basert på bøker, filmer, steder eller naturfenomener. Ishoteller har dukket opp i flere land, og i Nederland kan du bo i et sandslott.

Norge har kvalitetshoteller

Selv om Norge er et lite land, finner du mange bra hoteller her i landet, både tradisjonelle hoteller og temabaserte overnattinger.